Összehasonlítás

Szűrés

TOP termékek

Digit blog - hírek, tesztek, tanácsok

KKV Technológia Plusz Hitelprogram (GINOP Plusz-1.4.3-24)

2024.03.27 11:24

Áprilistól indul a KKV Technológia Plusz Hitelprogram, nulla százalékos kamattal mikro-, kis- és középvállalkozások számára.

A program többféle felhasználási területen, - elsősorban eszközbeszerzésre - több mint 155 milliárd forintnyi uniós hitelt biztosít a legalább egy teljes, lezárt üzleti évet már teljesítő, minimum 5 főt foglalkoztató, magyarországi székhellyel, vagy telephellyel rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozásoknak. A hitel 10 és 100 millió forint között igényelhető, kezdő vállalkozásoknak maximum 50 millió forint lehet. A kamat 0 (nulla) százalék.

A felhívás kizárólag Budapesten kívüli felhasználást engedélyez. Az igényelhető hitelösszeg nem haladhatja meg a hitelkérelem benyújtását megelőző lezárt pénzügyi év üzemi eredményének tizenötszörösét. Az önerő minimálisan elvárt mértéke a projekt elszámolható költségének legalább 10%-a, míg a regionális beruházási támogatással érintett költségtételek vonatkozásában az elszámolható költségek legalább 25%-a.

A beruházás tárgyát kötelező a fedezeti körbe bevonni, és ez a futamidő végéig nem idegeníthető el. A hitel futamideje maximum 10 év, de a tényleges futamidő az új tárgyi eszközök amortizációs kulcsa alapján kerül meghatározásra, a kiírásban részletezve. A projekt megvalósítási határideje a szerződéskötést követő 18 hónap, mely indokolt esetben további 6 hónappal meghosszabbítható. A kérelem bírálatával, a szerződés megkötésével és módosításával, valamint a folyósítással összefüggésben nem számítható fel díj, kivéve az, amely harmadik felet illet, így értékbecslői, közjegyzői díj stb.

A GINOP Plusz 1. prioritás keretében már támogatásban részesült vállalkozás nem támogatható. A kamatmentes hitel egyebek között tárgyi eszközök, informatikai eszközök, új elektromos járművek, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák eszközbeszerzésére használható fel. Emellett igénybe vehető képzési és tanácsadási szolgáltatás is, illetve irányítási rendszerekhez kapcsoló költség is elszámolható, de a tárgyi eszközbeszerzésnek az elszámolható költség legalább 50%-át el kell érnie.