Összehasonlítás

Szűrés

TOP termékek

Digit blog - hírek, tesztek, tanácsok

Új tagokkal bővül habvágó-választékunk - megérkezett a DecorCut sorozat

2021.08.09 15:59
Új tagokkal bővül habvágó-választékunk - megérkezett a DecorCut sorozat

A DecorCut gépek számítógép-vezérelt habvágók, grafikus tervezőprogrammal, háromféle méretben. Rendkívül kedvező áruk teszi őket kivételesen népszerűvé.

A sorozat tagjai forró vágószállal vágják a polisztirol habpaneleket: a gépek a vágószálat vízszintesen és függőlegesen mozgatják a számítógépes program alapján, de a vágószál kézileg is mozgatható. Maga a vágás azonban nem igényel kézi beavatkozást.
A működtetési biztonságot szolgálja, hogy az izzószál legfeljebb 200°C-ra hevül, és csak akkor meleg, amikor a gép vág. A vágási sebesség 2-5 mm másodpercenként, anyagtól és vastagságtól függően. Vágható anyagok: EPS, XPS, DEPRON polisztirol habok.
A DecorCut-sorozat tartozéka a grafikus tervezőszoftver, ami a rajzokból generált adathalmazt USB-kapcsolaton keresztül adja át az adott gépnek. Alkalmas betűk, szövegek, számok, alakzatok, grafikák készítésére. A szoftverbe betölthetők képek, fotók, amelyeket körberajzolva, vágható elemeket kaphat. A felhasználó a kivágandó elemeket optimálisan elrendezheti a habpanelen, a szoftver pedig képes a vágási útvonalak automatikus megtervezésére.
A sorozat legkisebbje a DecorCut Hobby mindössze utazótáska méretű, emellett hihetetlenül alacsony ár és könnyű üzemeltethetőség jellemzi. Elsősorban hobbicélokra, otthoni használatra ajánljuk. Ára családi ajándékozásra is alkalmassá teszi, szerény informatikai-grafikai tudással működtethető, az olcsó habanyag könnyen beszerezhető.
A megmunkálható habpanel mérete maximum 300×300 mm, 3 és 20 mm közötti vastagságú lehet. Ennek megfelelő a vágható alakzatok mérete is.
A habvágó maga szerény térigényű, méretében olyan, mint egy kis utazótáska: 450 mm széles, 400 mm magas, 140 mm vastagságú. Súlya mintegy 1,5 kg, teljesítménye max. 5 W. A géphez használható operációs rendszerek a WIN 7-8-10.
A DecorCut Medium a DecorCut-gépek középső tagja. Elsősorban dekoratőröknek, grafikai cégeknek, alkotó közösségeknek, iskoláknak ajánljuk. A vágható habméret a DecorCut Medium esetében: 600×625 mm és max. 60 mm vastagság. Ezek a méretek természetesen korlátozzák a vágható alakzatok méretét is.
A DecorCut Medium vágógép 840 mm széles, 800 mm magas és 140 mm "vastag", súlya kb. 4 kg. A használható operációs rendszerek szintén a WIN 7-8-10.
A DecorCut Professional a legnagyobb méretű a sorozatból és kifejezetten reklámstúdióknak, grafikai műhelyeknek készült berendezés, a szabványos méretű XPS táblákhoz tervezve. A vágható hab mérete: 1250×600 mm, max. 100 mm vastagságban.
A gép mérete csupán 1450 mm x 800 mm x 200 mm, teljesítménye: max. 36 W, súlya kb. 6 kg.

Az új, olcsó habvágók megrendelhetők webáruházunkból.