Összehasonlítás

Szűrés

TOP termékek

Digit blog - hírek, tesztek, tanácsok

Automata polírozógép

2022.03.09 14:30
Automata polírozógép

A Coner MPol automata polírozógép magasfényű felületek kialakításánál használható: egyedi konyhabútorok, fürdőszoba-szekrények gyártásához.

Használatával zománcozott ajtók, magasfényű festett felületek, Corian® lapok, Kerrock® akril lapok még fényesebbé, simábbá varázsolhatók. A 110 cm széles géppel akár nagy ajtók is polírozhatók.

A manuális csiszolás, polírozás igen fárasztó. A minőségi munka nagy szakértelmet és kitartást kíván, a végeredmény viszont sokszor nem meggyőző. Az MPol automata csiszoló- és polírozógéppel könnyebb dolgozni: a bútorfrontokat csak rá kell helyezni a futószalagra, a pasztát felkenni és a gépet beállítani. Az MPol-lal ugyanakkor hatékonyabb is a munka: megbízhatóan, egyenletesen magas minőségben, így termelékenyebben gyárthat. Használatával szebb lesz a bútor, ragyogóan fényes, rendkívül sima felületeket alkothat.

Az MPol professzionális, automatikus polírozógép, numerikusan vezérelt, oszcilláló polírozófejjel és szállítószalaggal: a bútorfront a vákuumos szállítószalagon, a polírozófej alatt mozog, miközben a gép oszcilláltatja a polírfejet is. A polírozó pasztát a polírozás előtt kézzel kell a bútorfrontra kenni. A polírozófej mindig egyenletes nyomással, egyenletes sebességgel dolgozik. A polírfej egyszerűen cserélhető az opcionálisan rendelhető csiszolófejre, így az MPol-lal csiszolni is lehet. A géphez, amelyen akár 5 polírozási ciklus is beállítható, LCD érintőképernyővel ellátott, magyar nyelvű vezérlőpanel tartozik. A szállítószalag sebessége, a szerszám fordulatszáma és a nyomás is digitálisan vezérelhető mindegyik ciklusra, a gép a polírozandó lap méretét automatikusan felismeri.

Tartozékai, a szállítószalag, a vákuumasztal, a két görgős asztal, a cserélhető csiszolómotor vagy a polírozómotor együttes munkája folyamatos működést biztosít. Felhasználók szerint a Coner MPol precíz, pontos és állandó munkát tesz lehetővé, így a kézi polírozás szakemberigényes munkafolyamatát rövid idő alatt elsajátítható betanított munkává teszi.

Rendelhető 80, 110, 140 cm szélességben.

A berendezést már használó szakemberek egyike így összegezte az MPol előnyeit: "A gép alkalmazása mintegy duplájára bővíti a polírozókapacitást, nem igényel bonyolult karbantartást, és mivel rögzített programokkal működik, nem kell állítgatni sem. Az alkalmazotti munka kiváltását tovább erősíti, hogy nem szükséges a gép mellett állni a polírozás során, az magától, automatikusan végigmegy a munkafázisokon. Ezzel mintegy 70 százalékban kiváltja a polírozó munkaidejét, így a dolgozó ezalatt más munkafolyamatokat végezhet. Mindezek alapján az MPol-nak, a polírozókapacitás jelentős bővítése és egyszerűsítése mellett, a szakemberhiány enyhítésében is nagy szerepe lehet az alkalmazó cégeknél."