Összehasonlítás

Szűrés

TOP termékek

Digit blog - hírek, tesztek, tanácsok

Képzőművészeti reprodukció HD Apeiron/42 szkennerrel - szkenner teszt

2024.01.30 10:09
Képzőművészeti reprodukció HD Apeiron/42 szkennerrel - szkenner teszt

Kimagasló színhűség és jelentős időmegtakarítás - ezt mutatja a HD Apeiron/42 szkenner felhasználói tesztje.

John Rush - a belfasti Rush Digital Printing tulajdonosa - a Contex bemutatótermében tesztelte a HD Apeiron/42 kontaktmentes művészeti szkennert, hogy megtudja, alkalmas-e digitalizálási munkáik felgyorsítására, úgy, hogy közben folyamatosan biztosítja a tökéletes színegyezést. "Órákat, ha nem napokat takaríthat meg nekünk" - vonta le a következtetést.

A Rush Digital Printing képzőművészeti alkotások sokszorosításával foglalkozik. Rush személyesen kereste fel a Contexet, hogy megtudja, a HD Apeiron/42 szkenner hasznos lenne-e vállalkozása számára. Jelenleg a hosszú munkafolyamatba nem tudja bevonni a vevőt, így minden visszajelzésre sokáig kell várni, ami késlelteti a munkák befejezését.

A Contex HD Apeiron/42-vel a műalkotások digitalizálása valószínűleg már az első alkalommal sikerül, ezért a művész is részt tud venni a szkennelési folyamatban. „A szkennelt minták közül egy akvarellt vizsgáltunk részletesen. Egyszerű beolvasás volt a HD Apeironnal, amely azonban minden külön beállítás vagy kiigazítás nélkül is olyan minőséget adott, amit eddig nem tudtunk elérni” - állítja Rush.

A képzőművészeti reprodukciók előállításánál az eredeti és a másolat minél pontosabb megfelelősége a siker kulcsa. Fotós múltja miatt John Rush úgy ért a színhűség megítéléséhez, mint bármely művész: „El tudunk érni 100%-os színmegfelelést? Nem hinném. De közel kerülhetünk hozzá. Azt hiszem, az Apeiron segítségével sokkal közelebb."

A színhű nyomtatást a HD Apeiron/42 szoftverébe, a Nextimage Apeironba épített zárt hurkú kalibrálás (CLC) biztosítja, amely a beolvasott képet bármely nyomathordozóhoz tudja illeszteni.

„Az a lehetőség, hogy CLC színprofilokat hozhatunk létre és használhatjuk a szkennerrel, valóban rendkívül vonzó számunkra” – mondta Rush.

A HD Apeiron/42 szkennerben sok lehetőség rejlik bármely munkafolyamat felgyorsítására, miközben folyamatosan biztosítja a tökéletes színegyezést. A 3D hatás lehetővé teszi, hogy valós időben finomhangolhatók legyenek a textúra részletei. „Az, hogy ezt akár az ügyfél jelenlétében megtehetjük, egyszerűen lenyűgözi a megrendelőt."

„Racionalizálja a teljes munkafolyamatot, és órákat, ha nem napokat takaríthat meg. De leginkább a részletgazdagságot javítja” - összegezte tapasztalatait a Rush Digital Printing szakértő tulajdonosa, a Contex HD Apeiron/42 tesztelését követően.

 

festmény szkennelés

A kép egy vízfestményről készült teszt szkennelés. A HD Apeiron/42 3D hatás opciójának eredménye látható három részben, 0, +50 és +100 3D effektussal. (Nagyobb mérethez kattintson rá.)

Tekintse meg a John Rush-al készített interjút:


Töltse le az esettanulmányt!

Rush Digital Printing
Észak Írország egyetlen Hahnemühle-minősített képzőművészeti nyomdája, több mint 25 éves tapasztalattal a digitális képalkotás és fényképezés területén. A cég kiemelkedő a műalkotások szkennelésében, a giclée-nyomtatásban, a galériáknak való nyomtatásban és a képzőművészeti sokszorosításban.

Lásd még: Contex HD Apeiron/42 színes CCD szkenner