Összehasonlítás

Szűrés

TOP termékek

Digit blog - hírek, tesztek, tanácsok

Miért fontos? - a szkenner hardver tervezése

2021.11.11 12:15
Miért fontos? - a szkenner hardver tervezése

A szkennerek esetében első látásra talán nem szembeötlők azok a hardver-tervezési finomságok, amelyekkel jelentősen javítható a szkennelési élmény.

Ezek fontossága jól szemléltethető a Contex cég széles formátumú szkennerein.

Amikor egy adott szkennert használni kezdünk, együttesen az alábbi tényezők jelentik a különbséget a jó és a rossz szkennelési élményt között.
A szkennerek tervezésénél ez az öt tényező kiemelten fontos: 

  1. Először is, az asztal mérete: nem gondolnánk, hogy a megfelelő nagyságú adagolóasztal milyen lényeges a dokumentumok optimális kezelése szempontjából.
  2. További fontos hardver elem a nagy kapacitású puffer memória, amely különösen sok dokumentum gyors szkennelési igénye esetén hasznos, hiszen így megállás nélkül, egymás után digitalizálható sok-sok lap.
  3. A harmadik tényező a kameraoptika és a szkennelési technológia minősége. Ezeknél a legjobb minőség alkalmazása teszi lehetővé a részletek valóban szín- és valósághű megjelenítését.
  4. A következő a dokumentum típusának megfelelő beállítás lehetősége, amely egyaránt biztosítja a vékony, a vastag, a merev vagy éppen a gyűrődő anyagok tökéletes szkennelését.
  5. Végül, de természetesen nem utolsósorban az intuitív működtetés: az egyszerű és egymásra épülő, intuitív működési lépések sora, amelyek még a kezdő operátorok számára is biztonságot jelentenek a szkennerek kezelése terén.


 A Contex a széles formátumú szkennerek és szkenner-szoftverek egyik vezető európai gyártója, mind a színes, mind a monokróm területen.