Összehasonlítás

Szűrés

TOP termékek

Digit blog - hírek, tesztek, tanácsok

Újabb MFB-hitel kkv-k számára - nulla százalékos kamat

2022.12.06 09:38

Újraindítja nulla százalékos forgóeszköz hitelprogramját a Magyar Fejlesztési Bank (MFB): uniós forrásból 100 milliárd forintos keret áll majd rendelkezésre.

A forrás felhasználható készletbeszerzésre, likviditásnövelésre, illetve működési költségek finanszírozására, önerő nélkül, maximum öt éves futamidővel. A hitel az MFB Pontok hálózatában 2022. december 8-tól igényelhető.
A program a "Mikro- Kis- és Középvállalkozások Technológiai Korszerűsítése Célú Hitelprogram" (GINOP-8.3.5-18) keretében indul.

Önerő nélkül igényelhető, kamatmentes hitel

A vállalkozások ügyletenként minimum 5 millió, maximum 150 millió forintra pályázhatnak, az igényelt hitelösszeg 100 százalékát előlegként kapják meg. A forgóeszköz kölcsön igényléséhez nincs szükség saját forrásra, a kamat pedig a teljes futamidőre nulla százalék.

A hitelkérelem bírálatával, a kölcsönszerződés megkötésével és módosításával, valamint a kölcsön folyósításával összefüggésben semmiféle kezelési költséget vagy díjat nem számolnak fel. Ez alól kivétel az a tétel, amely harmadik felet illet (például értékbecslői, közjegyzői díj). Az igénylésnél alacsony a biztosítéki elvárás és lehetőség van költségek nélküli előtörlesztés igénybevételére is. A futamidő maximum 5 éves.

Fontos feltétel

A hitelkérelmeket 2022. december 8-tól lehet benyújtani az országszerte számos helyen megtalálható MFB Pontokon, a hitelkérelmi nyomtatvány kitöltésével és az előírt mellékletek benyújtásával. Feltétel, hogy az igénylőnek Magyarországon, de a közép-magyarországi régión kívül legyen bejegyzett székhelye, telephelye vagy fióktelepe.