Összehasonlítás

Szűrés

TOP termékek

Digit blog - hírek, tesztek, tanácsok

Trapézlemez hőszigetelése

2023.12.12 12:14
Trapézlemez hőszigetelése

Az acél trapézlemezek szigetelése nem megoldhatatlan feladat.

A trapézlemez trapéz alakú profilra készített bordázott fémlemez. Az acél trapéz tető- és fallemezek előnyeiknek köszönhetően egyre népszerűbbek az építőiparban. Ezek a tartósságukról, költséghatékonyságukról és gyors szerelhetőségükről ismert lapok gazdaságos megoldást jelentenek ipari és kereskedelmi épületek számára. Különböző vastagságban, többféle bordamagassággal, festett vagy horganyzott kivitelben kaphatók.

A trapézlemezek szigetelése több okból is kulcsfontosságú. A megfelelő szigetelés energiahatékony, mert csökkenti a hőátadást, ami alacsonyabb fűtési és hűtési energiafelhasználást eredményez. Ezenkívül a szigetelés hozzájárul a kényelmes beltéri környezet kialakításához, védelmet nyújt a zaj ellen, és segít megelőzni a páralecsapódást, így csökkentve a korrózió és a penészedés kockázatát.

Egyes gyártók a trapézpaneleket hőszigeteléssel látják el. Alternatív megoldásként a trapézlemezek szigetelhetők XPS polisztirolhab, PIR és PUR merev poliuretán vagy ásványgyapot (pl. Rockwool) felhasználásával.

Fontolja meg egy "fastwire" mozgódrótos kontúrvágó gép használatát a szigetelőanyagok pontos vágásához. A számítógép-vezérelt fastwire habvágók 1-2 mm vastag végtelenített vágóhuzalt használnak. A habvágó abrazív módon működik, a speciális huzal körülbelül 200 km/h-val forogva "fűrészeli" el a vágandó anyagot.

A Coner FastWire minőségével és megbízhatóságával kiemelkedik a fastwire habvágók közül. Egy ipari kivitelű számítógépen futó dedikált szoftver (SoftCut FW) segítségével a gép precízen képes flexibilis és kemény habanyagokat bármilyen formára vágni. A szoftver képes a HP-GL és DXF formátumú fájlok feldolgozására. Bármilyen más szoftver használata nélkül ki tudja számítani a trapézlemez szigetelés vágási útvonalát adott méretek alapján, ezzel leegyszerűsíti a vágási folyamatot a FastWire géppel.

Ebben a videóban a trapéz alakú, acél tetőfedő lemezek ásványgyapot szigetelésének vágási folyamatát láthatja egy Coner Fastwire habvágóval.Összefoglalva: a trapézlemez egy univerzális könnyűszerkezetes építési alapanyag, amely jól használható falak burkolásához, tetőfedéshez, födémekhez, álmennyezethez, régi és új épületekhez. A szigetelés fontos szerepet játszik az energiahatékonyságban, a fűtési-, hűtési költségek csökkentésében és a komfortos környezet kialakításában. A Coner Fastwire mozgószálas habvágó jól használható a trapézlemez hőszigetelésének kialakításához szigetelőanyag táblákból.