Összehasonlítás

Szűrés

TOP termékek

Digit blog - hírek, tesztek, tanácsok

Miért holdon a HOLDON?

2023.05.16 10:26
Miért holdon a HOLDON?

Egyik legnépszerűbb termékünk a HOLDON Mini és HOLDON Midi ponyvafeszítő. De a magyar fülnek kissé furcsa az elnevezése.


Vajon miért éppen holdonnak hívják?

Gondolhatnánk, hogy a névvel is - funkcióját jelezve - a „hold on” (tartani) angol kifejezést kölcsönözték a svéd gyártók a műanyagklipsz számára. Talán az sem volt tőlük idegen, hogy a kis rögzítőkapocs egy világnyelv oltalmával indulhasson nemzetközi hódító útjára, de ténylegesen a holdon név mégsem angol eredetű, hanem a „hol” és a „don” svéd szavak párosításával keletkezett.
A „Hol” annak a svéd falunak a neve ahol a műanyag ponyvafeszítő kapcsot feltalálták, míg a „don” szó az „eszközt” jelenti svédül. Kitalálói csupán egy kis piaci űrt akartak kitölteni az univerzális rögzítőcsipesz ötletével. És valóban „csak” egy apró szerkezetet alkottak meg – olyat, amelynek feltalálásával más nem is vesződött volna –, ez az eszköz azonban tökéletesre sikerült. A HOLDON mindent tud, amire gyártói szánták: erős, tartós, könnyen kezelhető, újrafelhasználható, az UV-sugárzásnak ellenálló… és mindezek mellett az ára is vonzó.

 

többször használható rögzítőcsipesz HOLDON ponyvafeszítő
Fűzőkarika vagy ringli használata helyett. Ponyva, vászon, polietilén, háló rögzítésére, kifeszítésére, megerősítésére, javítására.