Összehasonlítás

Szűrés

TOP termékek

Digit blog - hírek, tesztek, tanácsok

Közzétették a Baross hitelprogram féléves számait

2023.08.29 08:48
Közzétették a Baross hitelprogram féléves számait

Közzétették a februárban indult, kedvezményes hiteleket nyújtó Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram féléves számait: a szerződött hitelek összege 6 hónap alatt - július végéig - elérte a program időközben megemelt, 1.000 milliárd forintos keretének 75 százalékát.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleménye szerint a hitelprogramba eddig 2.221 hitelkérelem érkezett a fő lebonyolító EXIM Magyarország ügynökséghez és banki partnereihez. A szerződött hitelállomány mára elérte a 750 milliárd forintot, ennek 70 százaléka, mintegy 523 milliárd forint, pedig már folyósításra is került.

A szerződött ügyfelek túlnyomó többsége, 68 százaléka, a kkv szektorból került ki, ők a források 43 százalékát használhatják fel.

Az eddig szerződött ügyletek nagy része, 39 százaléka a feldolgozóiparhoz, 30 százaléka a kereskedelem és járműjavítás területéhez köthető, a források többi részén egyéb gazdaságterületek osztoznak.

A forgóeszközhitelek átlagos futamideje 30 hónap.

A Baross hitelprogramot idén február 1-én hirdették meg, akkor 700 milliárd forintos keretösszeggel. Három alprogramban, így forgóeszközhitel, beruházási hitel és zöld beruházási hitel formájában vehető igénybe. Az azóta 1.000 milliárd forintra emelt keretösszegből forint- és euróalapú hitelek egyaránt igényelhetők.

Február 3-i blogbejegyzésünkben (Baross hitelprogram) részletesen olvashat a lehetőségről.