Összehasonlítás

Szűrés

TOP termékek

Digit blog - hírek, tesztek, tanácsok

Új! 2022. január 19-től pályázható a GINOP Plusz 1.2.3-21

Csilla
2021.12.21 15:17
Új! 2022. január 19-től pályázható a GINOP Plusz 1.2.3-21

December 20-án immár a véglegesített feltételekkel hirdették meg a GINOP Plusz 1.2.3-21 pályázatot, amelyre a 2022. január 19-től február 3-ig, két benyújtási szakaszban lehet pályázni.

Az egy pályázó számára biztosítható támogatási összeg: minimum 10 millió, maximum 200 millió Ft.

A pályázat akár 70% támogatású, önerő így minimum 30%-ban szükséges.

A visszatérítendő támogatás bizonyos feltételek teljesülése mellett részben vagy egészben vissza  nem térítendővé válik. A megítélt projektre támogatási előleg kérhető, mértéke akár 100%.

A projekt fizikai befejezésére a megkezdésétől számított legfeljebb 24 hónap áll rendelkezésre. A projekt Budapest kivételével Magyarország egész területén megvalósítható (lásd egyes szakaszok területi korlátozása).

A két szakaszban a teljes pályázható keretösszeg 100 milliárd forint. 

Pályázható területek:

  • Technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzése
  • Infrastrukturális és ingatlan beruházás
  • Tanácsadási szolgáltatások igénybevétele
  • Képzési szolgáltatások igénybevétele
  • Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása
  • Információs technológia-fejlesztés

1. benyújtási szakasz:

2022. január 19. - 2022. január 26.
Rendelkezésre álló keret: 80 milliárd Ft

Az 1. benyújtási szakaszra kizárólag azon támogatást igénylők nyújthatnak be támogatási kérelmet, amelyek a Dél-Dunántúl, Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld régiók egyikében valósítják meg fejlesztéseiket.

A 2. benyújtási szakasz:

2022. január 27. - 2022. február 3.
Rendelkezésre álló keret: 20 milliárd Ft

A 2. benyújtási szakaszra kizárólag azon támogatást igénylők nyújthatnak be támogatási kérelmet, amelyek Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl, Pest megye régiók egyikében fejlesztenek.

A pályázóval kapcsolatos korlátozások:

  • Rendelkezik legalább 1 lezárt, teljes üzleti évvel.
  • Éves átlagos statisztikai állományi létszáma a támogatási kérelem benyújtását megelőző lezárt, teljes (2019-nél nem korábbi) üzleti évben legalább 3 fő volt.
  • Magyarország területén székhellyel rendelkező, kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaság, kettős könyvvitelt vezető egyéni cég, vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaság fióktelepe, (A megvalósulási helyszínnek a támogatási kérelem benyújtását megelőzően legalább 60 nappal bejegyzésre kell kerülnie.)
  • Nem tartozik a KATA hatálya alá.
  • Ha a pályázónak volt korábbi elnyert GINOP pályázata, ezzel összefüggésben a kiírásban a bruttó hozzáadott érték változásával kapcsolatos követelmény is szerepel (lásd pályázati kiírás).

A támogatási kérelem benyújtására konzorciumi formában nincs lehetőség.

A pályázat pontos feltételei a https://www.palyazat.gov.hu/megjelent-a-mikro-kis-s-kzpvllalkozsok-modern-zleti-s-termelsi-kihvsokhoz-val-alkalmazkodst-segt-fejlesztsek-tmogatsa-a-leghtrnyosabb-helyzet-rgikban-cm-ginop-plusz-123-21-kdszm-felhvs linken találhatók.

A pályázatba bevonhatóan ajánljuk figyelmébe, mindenekelőtt a technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzéséhez kapcsolódva, a legmagasabb technológiai színvonalat képviselő gépeinket.

Ezekkel kapcsolatban a következő linkeken tájékozódhatnak és természetesen kollégáink is állnak rendelkezésükre: habvágók, csiszoló- és polírozógépek, marógépek, szkennerek, 3D szkennerek.