Összehasonlítás

Szűrés

TOP termékek

Digit blog - hírek, tesztek, tanácsok

MAXolja ki ön is! 2022. júliustól elérhetők a Széchenyi MAX hitelek

2022.07.15 12:38
MAXolja ki ön is! 2022. júliustól elérhetők a Széchenyi MAX hitelek

A Széchenyi hitelprogram 2022 júliusától átalakul: öt új, kedvezményes hitellehetőség közül választhatnak a kkv-k július 1-jétől, amikor elindult a Széchenyi Kártya Program MAX.

Az új program öt fő támogatási területet ölel fel, a jelenlegi, erősen emelkedő hitelkamat-környezetben rendkívül alacsony kamatok mellett:

Széchenyi Folyószámlahitel MAX

Széchenyi Likviditási Hitel MAX

Széchenyi Beruházási Hitel MAX

Széchenyi Mikrohitel MAX

Széchenyi Lízingkonstrukció MAX

A hitelfajták közül potenciális ügyfeleinknek elsősorban a Széchenyi Beruházási Hitel MAX-ot, mikrovállakozás esetén a Széchenyi Mikrohitel MAX-ot ajánljuk figyelmébe, míg a lízingügyletek keretében gondolkodó vállalkozások számára a Széchenyi Lízingkonstrukció MAX választása célszerű.

A Széchenyi Beruházási Hitel MAX meglévő kapacitások bővítésére vagy új kapacitások kiépítésére fordítható: pl. ingatlanvásárlásra, építésre, fejlesztésre, illetve új vagy használt gépek, berendezések beszerzésére. A kölcsön kamata évi fix 1,5 százalék, az energiahatékonyság javítását és technológiaváltást segítő hitelek esetén csupán évi fix 0,5 százalék. A maximális hitelösszeg 400 millió forint, a futamidő akár 10 év is lehet. A beruházási hitel igényléséhez a vállalkozásnak rendelkeznie kell a beruházás tervezett költségeinek minimum 10%-val önerőként.

A Széchenyi Mikrohitel MAX lehetőséget nyújt a legkisebb, illetve a hitelpiacon korlátozott hitelfelvételi lehetőséggel rendelkező, akár kezdő mikro- és kisvállalkozások beruházási céljainak megvalósítására - gépek vagy ingatlan vásárlására, egyéb tárgyi eszköz finanszírozására - évi fix 1 százalék kamattal. A hitel maximális futamideje 10 év.

Ugyanakkor a Széchenyi Lízingkonstrukció MAX lízingügyletek finanszírozására vehető igénybe: új vagy használt gépek, berendezések és eszközök lízingelésére, akár 10 éves futamidővel. Kamata évi fix 3,5 százalék.

A Széchenyi MAX hitelek és az egyes konstrukciók igénylésének részletes feltételei a KAVOSZ irodái mellett a bankoknál is hozzáférhetők.

  • Háttér: A Széchenyi MAX termékeket a KAVOSZ Zrt. által működtetett Széchenyi Kártya Program keretei között forgalmazzák.
  • A Széchenyi Hitel - hivatalos nevén a Széchenyi Kártya Program a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) összefogásában jött létre 2002-ben. A két szervezet együtt alapította meg a KAVOSZ Zrt.-t, ami a Széchenyi hitelek koordinálásáért felel. Az elsődleges ügyfélkör a kisvállalati szektor, azon belül is a mikrovállalkozások, a támogatott kölcsönök folyósítása nagyrészt az Európai Unió segítségével valósul meg.
  • A KAVOSZ 2022. júniusi közlése szerint 20 év alatt a Széchenyi Kártya Program valamely konstrukciójával összefüggésben 390 ezer alkalommal született szerződés, a vállalkozások összesen 4600 milliárd forint kedvezményes forráshoz jutottak az elmúlt két évtizedben.