Összehasonlítás

Szűrés

TOP termékek

Digit blog - hírek, tesztek, tanácsok

BEMER érterápia - a megelőzés bajnoka

2024.01.10 08:56
BEMER érterápia - a megelőzés bajnoka

A BEMER segítség a betegségek megelőzésében is, ami köztudottan a legkevesebb szenvedéssel és kiadással járó út egészségünk fenntartásához.

Amit manapság a köznyelv – és sokszor a hivatalos medicina is - megelőzésnek hív, az valójában csak egy-egy betegség időben történő felismerése, például szűrővizsgálatokkal: abban a stádiumban, amikor a baj még kezelhető vagy akár végleg meggyógyítható. Ez azonban már sokszor hosszadalmas és akár fájdalmas kezelésekkel, ráadásul jelentős anyagi áldozattal járhat. A megelőzés azonban nem ez. Lényege, úgy élni, hogy a betegség ki se alakulhasson.

A BEMER fizikai érterápia – amellett, hogy több, már bekövetkezett egészségkárosodás esetén is támogatja a felépülést – elsődlegesen éppen a megelőzés területén egyedülálló. A mikrokeringés javítása a holnapba történő befektetés, hiszen ha ma még nem is érezzük az egészségjavító eredményt - mert nincs konkrét problémánk - hosszabb távon számos olyan betegség alakulhat ki, amely nagy valószínűséggel be sem következne, ha az érterápiát rendszeresen használjuk.

A BEMER lényege éppen ez, csak hosszú távú, rendszeres használat vezethet eredményre. Mondják, annyi idősek vagyunk, mint az érrendszerünk – erre a területre azonban kevés gondot fordítunk. Ha bármire is, sokkal inkább egyes szerveink, szervrendszereink állapotára figyelünk, miközben a vér – és ezen keresztül az egész szervezet – oxigén- és tápanyag-ellátottsága maga az alap az egyes szervek egészségének fenntartásához. A szervezet oxigénellátottsága a Covid-járvány alatt került fókuszba és laikusként is rá kellett döbbennünk, hogy ennek a járványtól függetlenül, a mindennapokban is óriási a jelentősége.

A BEMER-terápia a szervezetben egyebek között a nitrogén-monoxid termelődést serkentve tágítja az ereket és ezáltal javítja a szervezet oxigénellátását. A nitrogén-monoxid színtelen, szagtalan, vízben rosszul oldódó gáz. 1998-ban bizonyították (a felfedezők ezért Nobel-díjat kaptak), hogy nélkülözhetetlen a szív- és érrendszer egészséges működéséhez. A COVID-19 például úgy válhat halálossá, hogy a vér képtelen lesz ellátni a szervezetet megfelelő mennyiségű oxigénnel. A nitrogén-monoxid viszont ellazítja a simaizmokat, értágító hatása miatt a tüdő erei tágulni tudnak, biztosítva ezzel a szervezet oxigénigényét.

A nitrogén-monoxid COVID-19 betegekre gyakorolt hatását jelenleg több kutatás is vizsgálja: azt nézik, hogy a gáz segítségével életben tarthatók-e a betegek, megakadályozható-e lélegeztetőgépre kerülésük, illetve, hogy alkalmazásával védhető-e az egészségügyi dolgozók egészsége.

De lássunk egy másik példát: a nitrogén-monoxidnak köszönhető egyebek között az is, hogy a Viagra javítani tud a férfiak merevedési problémáin: a kék pirula hatóanyaga, a szildenafil, a nitrogén-monoxid szint növelésével fokozza az értágító hatást a péniszben.

Ugyanakkor általában véve is bizonyított, hogy a véráramlás elégtelensége, oxigén- és tápanyaghiányos területeket eredményezve, a hosszú idő alatt kialakuló működészavarok és degeneratív betegségek melegágya. Ma már konkrét hatásvizsgálatok igazolják, hogy a BEMER érterápia mely betegségek gyógyítását, mely állapotok rehabilitációját támogatja hatékonyan (ezekről is olvashatnak majd további blogbejegyzéseinkben). Bár a megelőzés hatása előzetesen és konkrét paraméterekkel ma még nehezen mérhető, annyi azonban egyértelmű, hogy aki ma ebbe fektet, annak, mind közérzetében és életminőségében, mind pedig anyagi értelemben – az egészség helyreállításának bizonytalan és sokszor nagy ráfordítással járó útján – jelentős a jövőbeli jutalma.

Írjon, hogy segíthessünk!