Összehasonlítás

Szűrés

TOP termékek

Digit blog - hírek, tesztek, tanácsok

BEMER terápia a stresszoldásban

2024.01.29 17:56
BEMER terápia a stresszoldásban

A BEMER terápia nemcsak bizonyos betegségek kezelését támogatja, hanem a napi stresszoldást és belső békénk tartós helyreállítását is.

A stressz mindennapjaink része, amely túlélésünket is segíti, viszont a tartós vagy túl gyakori stressz egyértelműen negatív hatást gyakorol egész szervezetünkre: hosszú távon gyengíti immunrendszerünket, felborítja hormonháztartásunkat, de már rövid távon is alvás-, vérnyomás- vagy szívműködési zavarokhoz vezethet. Sokak szerint napjainkban a tartós stressz káros szenvedélyeinknél is jelentősebb "potenciális gyilkos".

Korábbi blogjainkban már áttekintettük a BEMER érterápia több konkrét kedvező hatását, a tartós stresszoldásban betöltött szerepét azonban még kevéssé hangsúlyoztuk, holott e téren a BEMER szinte egyedülálló napi segítséget nyújthat bárkinek.

Az akut stressz oldására általában légzés- vagy mozgásterápia alkalmazható, ezek azonban elsősorban a már kialakult, akut stresszhelyzet esetén segítenek. Azt azonban sokkal nehezebb elérni, hogy általában véve legyünk rezisztensek a stresszhelyzetekkel szemben, belső nyugalmunk szilárdan védelmezzen bennünket a külső stresszhatások ellen. Hiszen nem elsősorban a külső hatások milyensége, intenzitása a döntő, hanem az, hogy a mi stressztűrő képességünk ezeket hogyan kezeli, milyen mértékig képes kivédeni. Bár a különféle relaxációs technikák jó támogatók ebben, ezeket nem mindenki képes hatékonyan alkalmazni.

A reakcióküszöb emelésében, belső nyugalmunk megszilárdításában segítségünkre lehet a BEMER készülék rendszeres használata, amivel mindennapi stressztűrő képességünk növelhető. Tartós alkalmazása elsősorban a jobb oxigenizáció révén lazít el, vagyis nem magunktól kell elérnünk azt a relaxált állapotot, amely mellett valóban megnyugszunk és idegrendszerünk tényleg „kisimulhat”.

A jobb mikrocirkuláción keresztül a szervezet perifériás idegi működésében is nőhet az oxigén- és tápanyagszint, ami általában véve is – tehát nem csupán a konkrét stresszhelyzetek esetén - ellenállóbbá teheti egész idegrendszerünket a stresszhatásokkal szemben. Vagyis azt vehetjük észre, hogy nem csinálunk akkora problémát mindennapi bosszúságainkból, nyugodtabban tudjuk kezelni azokat a helyzeteket, amelyekre korábban "ugrottunk". A stressztűrő képesség növekedése pedig hosszabb távon az egyik alapvető és tartós támogatója idegrendszerünk, hormonháztartásunk és ezen keresztül immunrendszerünk egészségének.

Írjon, hogy segíthessünk!